Uitvaart spreker


Een goede uitvaartspreker zorgt ervoor dat het leven van de overledene in een mooie verhaallijn wordt samengevat.
Hij of zij zorgt voor een pakkend verhaal dat herinneringen tot leven brengt en troost biedt aan de nabestaanden.
Maar een goede uitvaart spreker doet nog veel meer. Hij/zij biedt rust en een luisterend oor in een moeilijke tijd.
Hij of zij biedt steun en troost aan de nabestaanden en speelt een belangrijke rol bij de rouwverwerking.
Op deze pagina vind je meer informatie en namen van goede uitvaart sprekers.

Uitvaart spreker

Een uitvaartspreker is iemand die een toespraak houdt bij een afscheid. De toespraak gaat over het leven van de overledene en de betekenis die hij of zij voor anderen had. Er worden herinneringen opgehaald en anekdotes verteld. De toespraak wordt door de uitvaart spreker opgemaakt aan de hand van gesprekken met nabestaanden. Het is mogelijk om een thema of rode draad in de speech te verwerken. Uitvaartsprekers zijn belangrijke personen in de periode na het overlijden en bij de rouwwerking. Goede uitvaartsprekers bieden niet alleen een luisterend oor aan de nabestaanden, maar stellen ook de juiste vragen waardoor de nabestaanden hun gevoelens kunnen uiten en vrijuit kunnen praten over de overledene en bijbehorende herinneringen. 

Goede uitvaartsprekers

Hieronder noemen we enkele namen van uitvaart sprekers die behulpzaam kunnen zijn bij het samenstellen van een passende speech. Ieder werkt op zijn of haar eigen manier, maar allemaal hebben ze gemeen dat ze een heel persoonlijke invulling kunnen geven aan een uitvaart.

Wanda Kunz - Uitvaartspreker, ritueelbegeleider en begeleider van herdenkingsdiensten. Wanda kan het verhaal schrijven en voordragen, maar kan ook helpen om het verhaal zelf te schrijven en zelf voor te dragen. De rol van Wanda kan worden ingevuld zoals je het zelf fijn vindt, zo groot of klein, zo onzichtbaar of zichtbaar als je zelf wilt. De hulp van Wanda kan worden ingeroepen wanneer de uitvaartleider het niet alleen redt, wanneer het om een beladen sterven gaat of wanneer de familie met elkaar in de clinch ligt. In dat laatste geval heeft Wanda dan tevens de rol van mediator. 

Website: www.wandakunz.nl
Telefoonnummer: 06 46154706
Email: wanda@wandakunz.nl
Prijsindicatie: een passende speech vanaf € 175,-- binnen 24 uur te leveren.

Uitvaartspeech

De uitvaartspreker zorgt voor een mooie en passende uitvaartspeech. Hij/zij voert hiervoor de nodige gesprekken met familieleden en nabestaanden en stelt aan de hand daarvan de speech samen. In de speech worden karaktereigenschappen van de overledene uitgelicht, zijn of haar levensloop wordt besproken en persoonlijke herinneringen worden verwerkt. De speech kan omlijst worden met passende muziek, mooie gedichten en citaten. De doelstelling van een goede uitvaartspeech is om woorden te geven aan het verdriet die troost en steun kunnen bieden bij het rouwproces. 

Begrafenis speech

Hoe mooi is het wanneer je als familielid of goede vriend een mooie speech houdt tijdens de begrafenis van een dierbare. Het samenstellen van een dergelijke speech is een kunst op zich. Sommige uitvaartsprekers schrijven ook de tekst voor een persoonlijke speech op maat, welke dan door een eigen familielid of vriend voorgelezen kan worden. Hierboven hebben we alvast enkele namen genoemd van uitvaartsprekers welke je kunnen helpen bij het maken van een mooie, persoonlijke speech bij een begrafenis. 

Speech crematie

Een speech bij een crematie kan soms anders zijn dan bij een begrafenis. Afhankelijk van de persoonlijke wensen kan een uitvaartspreker helpen om een persoonlijke speech voor bij een crematie samen te stellen. Wil je liever zelf een speech maken, dan hebben we de volgende tips voor je.

Tips voor een persoonlijke speech

  • Een eenvoudige eerste tip: begin de speech met het voorstellen van jezelf.
  • Spreek rustig en duidelijk en laat af en toe een stilte vallen.
  • Licht de positieve kanten en eigenschappen van de overledene uit.
  • Zorg voor een thema of rode draad in het verhaal welke past bij de overledene.
  • Zorg dat het verhaal herkent wordt door de aanwezigen door karaktereigenschappen van de overledene uit te lichten. 
  • Een vleugje humor brengt luchtigheid in het verhaal.
  • Hou het netjes,wees niet negatief en maak het verhaal niet te lang, maximaal 5 minuten is genoeg.
  • Het allerbelangrijkste: blijf bij jezelf en wees vooral jezelf. Praat in de ik-vorm en gebruik je eigen woorden en eigen herinneringen.