Uitvaartmuziek

Muziek speelt een belangrijke rol tijdens een uitvaartdienst.
Muziek raakt en verbindt en brengt een waardevolle boodschap over.
Door het live uit te laten voeren komt de muziek nog meer binnen.
Op deze pagina vind je muzikanten die het afscheid nog persoonlijker maken.

Uitvaartmuziek

Muziek is heel persoonlijk. Iedereen ervaart muziek verschillend. Mooie muziek raakt en brengt vaak mooie herinneringen met zich mee. In songteksten zit vaak een mooie boodschap of een bijzonder verhaal verscholen. Muziek speelt daarom een belangrijke rol tijdens een uitvaart. Naast dat er muziek afgespeeld kan worden, kan er ook gekozen worden voor live muziek tijdens een uitvaart. Het live uitvoeren van muziek maakt het afscheid nog persoonlijker. Het helpt nabestaanden bij het verwerken van alle emoties tijdens het rouwen.

Bijzondere muzikanten voor een bijzondere uitvaart

Onderstaande muzikanten leveren graag een bijdrage aan een passend afscheid. Met hun prachtige live muziek helpen ze je om de uitvaart nog persoonlijker en dierbaarder te maken.

Erik Hagelstein
Zanger met hart en ziel, gespecialiseerd in soulklassiekers uit de jaren 60. Indrukwekkend is zijn vertolking van Joe Cocker.
Contactpersoon: Erik Hagelstein
Telefoonnummer: 06-53869984
Website: http://www.hagelproducties.nl/muzikant
YouTube: https://youtu.be/2cu83xPYjik 
YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=orEUuZjtlRg
YouTube: https://youtu.be/41Q7VdnL8d0


Geleefde liedjes
Contactpersoon: Siebe Palmen
Telefoonnummer: 06-49944181
Website: https://geleefdeliedjes.nl/

Luizter
Contactpersoon: Jolanda & Jörgen
Telefoonnummer: 06-14662155
Website: https://luizter.nl/live-muziek/uitvaart

Dieke van Hoften
Contactpersoon: Dieke van Hoften
Telefoonnummer: 06-28771343
Website: https://www.diekevanhoften.nl/

Welke muziek kies je op een uitvaart?

De keuze voor de muziek die gedraaid wordt tijdens een uitvaart kan vooraf bepaald worden door overledene. Het is ook mogelijk om deze keuze over te laten aan de nabestaanden. Vaak wordt er gekozen voor de nummers of een genre waar de overledene van hield. Het is belangrijk om te bedenken wat je met de nummers teweeg wilt brengen. Wil je mensen steun bieden? Of juist het opvrolijken en het leven vieren? De muziek kan tijdens een uitvaart uiteen lopen van rustgevende muziek, tot feestmuziek of emotionele liedjes. Er zijn verschillende nummers die erg vaak tijden een uitvaart gedraaid worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan 'De Steen' van Paul de Leeuw of 'Time to say Goodbye' van Andrea Bocelli. 

Voorbeelden uitvaartmuziek

Je kunt de muziek een verhaal laten vertellen tijdens een uitvaart. Denk hierbij aan de mooie herinneringen die je meedraagt, zoals in het nummer van Sarah McLachlan, I Will Remember You. Of wanneer je de overledene wilt bedanken zoals in de nummers van Leona Lewis, Footprints In The Sand of Emili Sandé, Read All About It. Voorbeelden van muziek met mooie verhalen en mooie teksten vind je op de volgende pagina: andersafscheidnemen.nl/uitvaartmuziek.

Veel gekozen uitvaartmuziek

Ben je benieuwd welke muziek het meest gekozen wordt tijdens een uitvaart? Bekijk dan onze top 10 met meest gekozen uitvaartmuziek.