Begrafenis

Wat moet er allemaal geregeld worden?
En wat kun je vooraf regelen voor een begrafenis?
En wat als je het anders-dan-anders wilt doen?
Je leest het op deze pagina.

Begrafenis

Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken, een begrafenis. Wanneer één van je ouders, je partner of andere dierbare overlijdt is dat een verdrietige periode. Er komt veel op je af en er moet veel geregeld worden. In deze wirwar van emoties speelt de begrafenis een belangrijke rol. In korte tijd moet er veel georganiseerd worden. Daarom kan het soms fijn zijn om van tevoren al de wensen te inventariseren en wat te regelen, uiteraard indien mogelijk. Op deze pagina vind je tips en informatie over het regelen van een begrafenis.

Wat je vooraf kunt regelen voor een begrafenis

Wanneer een dierbare overlijdt, is het handig wanneer je weet wat zijn of haar wensen zijn. Spreek vooraf met elkaar wat jullie persoonlijke voorkeuren zijn ten aanzien van de begrafenis. Deze website kan je helpen om inspiratie en tips op te doen. Wanneer je twijfelt of er voldoende financiële middelen zijn om de begrafenis te bekostigen, kan je een begrafenisverzekering afsluiten. Stel alvast een adressenlijst samen met mensen die je wilt uitnodigen voor de begrafenis.

Wat je tijdens een begrafenis moet regelen

Wanneer iemand overlijdt moet je hiervan aangifte doen. Je kunt ook een begrafenisondernemer inschakelen, hij of zij zal dan de aangifte verzorgen. Onder het tabblad "Uitvaartverzorging" vind je een lijst met gespecialiseerde uitvaartondernemers. De volgende zaken moeten o.a. geregeld worden voor de begrafenis:

* Uitvaartkist
* Bloemen
* Auto
* Muziek
* Sprekers
* Foto's
* Graf
* Uitnodigingen
* Locatie voor de herdenkingsdienst

Locatie voor de herdenkingsdienst

De locatie voor de herdenkingsdienst speelt een belangrijke rol tijdens de begrafenis. De locatie mag niet te ver verwijderd zijn van de begraafplaats. De locatie moet voldoende ruimte bieden voor de gasten en mee kunnen denken bij persoonlijke wensen. Onder het tabblad "Uitvaartlocaties" vind je bijzondere en sfeervolle uitvaartlocaties die een speciale bijdrage kunnen leveren aan de begrafenis.

Wat je na de begrafenis moet regelen

Er moet een grafsteen of grafinrichting uitgezocht worden en bedankkaartjes versturen voor de begrafenisbezoekers. De erfenis moet worden verdeeld en rekeningen en abonnementen moeten worden opgezegd. Ook hier kan een begrafenisondernemer behulpzaam mee zijn.

Persoonlijke wensen tijdens een begrafenis

Een begrafenis kan heel persoonlijk worden ingericht. Welke wensen allemaal mogelijk zijn lees je in op de pagina "Bijzondere Uitvaartlocaties". Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

 

 

 

Contactformulier