+ 12

De Flinkefarm

Hemelum, Nederland

Capaciteit 0-90 personen 3 ruimtes 3 slaapkamers
  • Informatie
  • Impressie
  • Ruimtes
  • Reserveren
  • Faciliteiten
  • Ligging

De Flinkefarm

Het leven vraagt een waardig afscheid. Het weidse Friese landschap biedt volop rust, ruimte en groene natuur. Je hebt zojuist een Friese locatie gevonden voor een bijzonder afscheid. Op de Flinkefarm bieden we het weiland, de intiemere antieke druivenkas, of de voormalige deel van de boerderij met het imposante hoge dak vol lichtjes en groen. Samenzijn kan in de buitenlucht of op twee binnenlocaties. Onze huis-traiteur kan zorgen voor tafels vol taartjes of kleine lunchgerechtjes of borrelhapjes. Op verzoek kunnen wij ook de bloemen leveren. De omgeving en eigentijdse sfeer van De Flinkefarm nodigen uit tot een persoonlijk afscheid met een hele eigen invulling. De authentieke ruimtes bieden een mooie, intieme sfeer. Ook een plechtigheid in de open natuur behoort tot de mogelijkheden. 

De geschiedenis:

Het begon allemaal in 2009 toen Arjan en Rixt vanuit Curaçao terugkwamen, nadat ze een vakantieboerderij hadden gekocht in Hemelum. Na een grondige verbouwing is dit een fijne plek geworden voor families en vriendengroepen in de weekenden en vakanties. Gedurende de week verblijven zakelijke groepen die alle ruimte hebben om te brainstormen en nieuwe plannen te smeden. Toen de buren in 2014 hun boerderij aan de overkant (op 150 meter) te koop aanboden is dat aanbod met beide handen aangegrepen, zo kon de onderneming groeien! Hiermee was de Flinkefarm een feit. Deze locatie geeft volop mogelijkheden voor trouwen, rouwen en samenzijn op een bijzondere plek in volledige privacy.

Inrichting en sfeer:

De Flinkefarm is een authentieke stelpboerderij met veel bewaarde elementen in een eigentijdse sfeer. Zo hangen er nu 10 messing kroonluchters aan het 9 meter hoge dak en geven alle planten het een groene botanische sfeer. In 2017 is de antieke druivenkas opgebouwd en hiermee ontstond er een unieke binnenlocatie middenin het weiland. Deze beschutte plek is prachtig tevens qua akoestiek. Het weiland is aangekleed met planten en potten en volop prikkabel en lampjes voor een sprookjesachtige sfeer.

De ruimtes:

In de antieke druivenkas kunnen maximaal 60-70 personen in een intieme setting zitten. In de Flinkefarm kunnen 90 personen zittend plaatsnemen. In het weiland kunnen de groepen groter opgezet worden. 

De slaapruimtes:

Op verzoek kunnen gasten overnachten in de tegenover gelegen boerderij (2-20 personen).

Overige informatie:

Audiovisuele middelen zijn op op locatie beschikbaar. Bloemen en planten kunnen op verzoek geleverd worden. 

Eten en drinken:

De Flinkefarm heeft een aantal fijne traiteurs met wie ze graag samenwerken. De Dorpswinkel bereidt puur en eerlijk eten op kleinschalige manier ambachtelijke producten die 100% lokaal en vers worden gemaakt. Waar mogelijk met producten uit de streek en met de seizoenen mee. De Dorpswinkel maakt bijvoorbeeld Hartige & Zoete taarten, wensen worden altijd meegenomen en zo maakt ze van elke bijzondere gelegenheid een feestelijk moment. Een Barista kan zorgen voor eigentijdse koffies en zelfs een foodtruck kan het terrein op.

Activiteiten tekst:

De Flinkefarm kan ingezet worden als locatie voor het afscheid, een herdenkingsdienst, een lunch of borrel, een receptie maar ook een afscheidsdiner. We denken graag met jullie mee. 

Ligging en bereikbaarheid:

De Flinkefarm is gelegen aan een doodlopende weggetje, 1 minuut rijden van de Provinciale weg N359. Sneek / Goutum is op 30 minuten afstand. Parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen is volop aanwezig in het weiland gelegen naast de ingang van de Flinkefarm.

De mensen achter deze locatie:

Na vele jaren op Curaçao gewoond en gewerkt te hebben, kochten Rixt en Arjan Siersma in 2009 vakantieboerderij it flinkeboskje in Hemelum. Een boerderij waarin twee vakantiehuizen zijn gerealiseerd voor grotere en kleinere groepen. In 2014 heeft het gezin de boerderij aan de overkant gekocht: de flinkefarm. Een locatie van waaruit vele evenementen plaatsvinden. De laidback sfeer van de Caribbean en de invloed van de laatste trends geven een combinatie die uniek is voor it flinkeboskje en de flinkefarm. Beide locaties ademen een sfeer uit waarin mensen zich thuis voelen. Sinds begin 2015 heeft zus Claartje het team versterkt met haar jarenlange ervaring in de modebranche als inkoopster. Het enthousiaste drietal doet er alles aan om hun gasten, families, vrienden en collega’s een “happy” gevoel te geven waarvan men nog lang zal nagenieten.

Foto´s van De Flinkefarm

Ligging van De Flinkefarm

De faciliteiten van De Flinkefarm

Thema

Bijzonder en origineel
Duurzaam
Huiselijk en sfeervol
Samen zonder anderen
Uitvaart met overnachting

Sfeer en beleving

Duurzaam / Zelfvoorzienend
Huiselijk
Landelijk
Luxe

Eten & Drinken

Biologische producten
Culinaire hoogstandjes
Diner
High Tea
Keuken aanwezig die gasten mogen gebruiken
Koffie- en theefaciliteiten
Lunch
Ontbijt
Proeverij
Streekproducten
Uitvaartlocatie

Faciliteiten Uitvaartlocatie

Airco
Beamer
Geluidsversterking
Laptop
LCD / TV scherm
Rolstoeltoegankelijk
Scherm / Projectiewand
Smartboard
Tuin of terras
WiFi / Internet

Aantal personen

0-15 personen
16-30 personen

Faciliteiten voor Trouwen

Buiten trouwen mogelijk
Fotoreportage mogelijk
Live muziek mogelijk
Officiële trouwlocatie

Faciliteiten Accommodatie

Baby bed
Bad
Balkon
Begane grond
Douche
Eigen entree
Eigen keuken
Exclusief badlinnen
Exclusief bedlinnen
Inclusief badlinnen
Inclusief bedlinnen
Inclusief ontbijt
Koelkast
Mini bar
Niet Roken
Privé badkamer
Terras
TV

Bereikbaarheid

Eigen parkeergelegenheid
Gratis parkeren

Ligging

In de natuur

Soort gebouw

Boerderij / Hoeve
Buitenlocatie
Evenementenlocatie
Groepsaccommodatie

Aantal slaapkamers

1-10 slaapkamers
11-30 slaapkamers

Aantal condoleance ruimtes

1 vergaderruimte
2-5 vergaderruimtes

Faciliteiten buiten

Speelveld

Faciliteiten Uitvaartlocatie

Haard
Oven
Vaatwasser

In de omgeving van De Flinkefarm

Reviews van De Flinkefarm

De Flinkefarm is gelegen aan een doodlopende weggetje, 1 minuut rijden van de Provinciale weg N359. Sneek / Goutum is op 30 minuten afstand. Parkeergelegenheid voor auto’s en fietsen is volop aanwezig in het weiland gelegen naast de ingang van de Flinkefarm.

Ruimtes van De Flinkefarm

De eigenaar

Stuur een bericht

Verstuur eenvoudig en snel een bericht naar de eigenaar met vragen of verzoeken.

Waarom deze locatie?

Intieme locatie in de natuur

Weidse omgeving

Authentieke stelpboerderij

Overnachten mogelijk

Samenwerking met fijne traiteurs

Door mij bekeken