Uitvaart locatie


Het wordt steeds gewoner: een uitvaart op een bijzondere locatie.
Een bijzondere uitvaart locatie maak het afscheid heel persoonlijk.
Op deze website vind je de meest bijzondere en unieke uitvaart locaties.
Voor een afscheid met een gouden randje.


Uitvaart locatie

Bij een uitvaart locatie denken de meeste mensen aan een uitvaartcentrum, aula of kerk. Maar het kan ook anders. Je bent vrij om een uitvaart locatie te kiezen die je zelf wilt, hiervoor zijn geen regels. Je mag bijvoorbeeld ook een uitvaartdienst organiseren in je eigen tuin, in een café of in een museum. Op deze website vind je de meest bijzondere en unieke uitvaart locaties. Hieronder vind je meer tips en inspiratie voor een uitvaart op een bijzondere locatie.

De plek van de uitvaart

Je bent vrij om zelf een plek uit te kiezen waar jullie een afscheidsceremonie willen houden. Dit kan uiteraard het rouwcentrum om de hoek zijn, maar je kunt ook voor een andere locatie kiezen. Denk hierbij een mooie, stille plek in de natuur, op een verlaten stuk strand of in de achtertuin. Daarnaast zijn er tal van bijzondere locaties die mogelijkheden bieden voor een bijzondere uitvaart.

Bekijk bijzondere uitvaart locaties

Uitvaart op een kasteel

De keuze voor een kasteel is handig wanneer je veel gasten verwacht. Een kasteel beschikt vaak over meerdere ruimtes, waardoor je bijvoorbeeld de condoleance in een andere ruimte kunt doen. Kastelen zijn vaak omgeven door natuur, waardoor ook een buiten-ceremonie tot de mogelijkheden behoort. Het serveren van hapjes, drankjes, een lunch en eventueel ook een diner behoren tot de mogelijkheden. Sommige kastelen bieden ook overnachtingsmogelijkheden. Ideaal wanneer familie en/of vrienden van ver moeten komen.

Uitvaart in een hotel

Hotels zijn er in alle maten en soorten en verspreid door het hele land. Er is vrijwel altijd een hotel in de buurt van de begraafplaats of crematorium en vaak heb je de keuze uit een klein intiem hotel of juist een wat groter hotel. Hotels bieden meestal meerdere sfeervolle ruimtes aan en diverse mogelijkheden voor drankjes en hapjes. Groot voordeel is dat gasten van ver kunnen blijven overnachten.

Uitvaart op het water

Wanneer de overledene een water-liefhebber was, is er niets mooier dan een afscheid op een boot. Bijvoorbeeld dit zeilschip vaart jullie over het IJsselmeer en biedt tevens de mogelijkheid tot as-verstrooiing over het water. 

Uitvaart op het strand

Het strand is een mooie locatie voor een uitvaart. De wind door je haar, je gedachten laten gaan en na afloop een gezamenlijke wandeling door de duinen. Er zijn diverse strandtenten waar je met een besloten gezelschap terecht kunt voor een hapje en een drankje na de uitvaart.

Uitvaart in een museum

Afscheid nemen te midden van kunst en cultuur. Steeds meer musea en galerieën openen hun deuren voor uitvaart diensten. Op deze website vind je een aantal heel bijzondere uitvaartlocaties in musea.

Uitvaart locatie zoeken en boeken

Via onze zoek & boek pagina vind je snel een beschikbare uitvaart locatie bij jou in de buurt. Je makkelijk tarieven van uitvaart locaties vergelijken en kunt direct online de offerte inzien. Heb je de uitvaart locatie van je keuze gevonden? Dan boek je eenvoudig direct bij de eigenaar van de locatie.

Zoek & Boek een uitvaart locatie 

 

Vragen of tips?

Heb je nog vragen of tips over bijzondere uitvaart locaties? Laat het ons weten via onderstaand formulier. We delen je tip graag met anderen!

Contactformulier