Een uitvaartondernemer kiezen

 

Hoe kies je een uitvaartondernemer die bij jullie wensen past?
Dat kan best een lastige keuze zijn.
Op deze pagina vind je tips waar je
op moet letten bij het kiezen van uitvaartondernemer.

Een uitvaartondernemer kiezen

Bij een uitvaart komt er veel op je af. Dit mag je allemaal zelf regelen, maar vaak moet er veel geregeld worden in korte tijd. Het is fijn wanneer een uitvaartondernemer je daarbij kan helpen. Maar hoe kies je de juiste uitvaartondernemer. Op deze pagina vind je tips om de juiste uitvaartondernemer te kiezen.

Bekijk de mogelijkheden per uitvaartondernemer

De mooiste uitvaarten zijn de uitvaarten die aansluiten bij de persoonlijkheid van de overledene. Een goede uitvaartverzorger kent alle mogelijkheden en kan je informeren over bijvoorbeeld bijzondere uitvaartlocaties. Wil je bijzonder rouwvervoer of bijvoorbeeld een lijkwade in plaats van een kist? Vraag naar de mogelijkheden en je ziet al snel welke uitvaartondernemer bij jouw wensen past.

Laat je adviseren door de uitvaartverzorger

Een goede uitvaartondernemer adviseert je over mogelijkheden die passen bij jouw wensen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld twijfelt over de vormgeving van jouw uitvaart of gebonden bent aan een budget. Een uitvaartondernemer legt mogelijkheden naast elkaar, bedenkt alternatieven en denkt met je mee over de vormgeving van een uitvaart die past bij de overledene.

Een goede uitvaartondernemer ontzorgt en biedt steun 

De uitvaartondernemers die op deze website vermeld staan, zullen altijd met je meedenken over een persoonlijke invulling van de uitvaart. Daarnaast nemen ze taken van je over, zoals het regelen van het rouwvervoer, de kaarten, de verzorging van het lichaam en de rouwadvertentie. Ze adviseren over muziekkeuze, kisten, bloemen en locaties. Ze bieden een luisterend oor en hebben begrip voor je verdriet. De uitvaartondernemer kan een grote steun zijn in deze moeilijke tijd en helpt om alle aspecten rondom de dood inzichtelijk te maken.

Het regelen van de uitvaart door de ondernemer

De uitvaartondernemer regelt de uitvaart voor jou. Vooraf hebben jullie uitgebreid alle wensen en mogelijkheden doorgenomen, zodat alles duidelijk is. Op de dag zelf is er alle rust en ruimte voor het afscheid, zonder dat je je ergens anders druk over hoeft te maken.

Inzicht in de kosten 

De uitvaartondernemer maakt een duidelijk overzicht van alle kosten en geeft inzicht in kosten die er achteraf nog bij kunnen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de catering in verband met het aantal gasten. Vraag vooraf om dit overzicht, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Keurmerk voor uitvaartverzorgers

Stichting Keurmerk Uitvaartzorg heeft een aantal voorwaarden waar uitvaartondernemers aan moeten voldoen. Informeer of de uitvaartverzorger van jouw keuze is aangesloten bij deze stichting, dit kan een stukje zekerheid bieden.  Op deze website vind je ook een aantal uitvaartverzorgers die je kunnen helpen met een persoonlijke invulling van een uitvaart.

KIES EEN UITVAARTONDERNEMER